Dialogene Om Platon » payaenable.com
Qt Mingw Last Ned | Mario Badescu Brightening Mask | Twins Pitcher Today | Apriori Implementering I Python | Closetmaid 16 Hylle | Aashiqui 2 Del | Kaiser Kolon Kreft Screening | Lancome Miracle Blossom 100ml | Miso Baked Cod

Platon født ca. 427 f.Kr., død ca. 347 f.Kr. Han var en meget innflytelsesrik gresk filosof, som ettertiden kjenner best gjennom hans mange filosofiske dialoger. Platon regnes som en av de mest betydningsfulle filosofer i historien. Han var elev av Sokrates og grunnleggeren av Akademiet i Athen, der en annen kjent filosof; Aristoteles, var elev. Platon 427-347 f.Kr. Som Sokrates, legger Platon stor vekt på dialogen, der meningsbrytninger og motstand fremmer innsikter i oss selv. Det er gjennom Platons dialoger vi får kunnskap om Sokrates sine tanker og ideer.

Sokrates ble født ca 470 f.Kr. Det meste av det vi vet om Sokrates har vi fra Platon, og grunnen til dette er at Platon, som var en av Sokrates’ elever, ofte brukte Sokrates som hovedperson i sine dialoger.Det er også klart at Platon i dialogene brukte Sokrates som talerør for sine egne filosofiske standpunkter. Dialogen Staten handler blant annet om hvordan staten bør styres.Platon ser for seg tre klasser: vokterne de øverste lederne, hjelperne skal sørge for lov og orden og statens sikkerhet og næringsdrivende skal sørge for å produsere det samfunnet trenger. Der er ikke tale om systematisk fremstilling af færdigt tankegods. Platon går indirekte og litterært til værks. Med undtagelse af Apologien Sokrates' Forsvarstale og Symposion Drikkegildet, en række lovtaler over guden Eros er Platons værker dialoger, dramatiserede filosofiske samtaler, som regel med Sokrates som hovedperson. Sokrates fremstilles gerne som uvidende og spørgende i.

I dialogen Timaios utgjuter sig Platon om en ”demiurg” som skapare av världsalltet. Demiurg betyder ”hantverkare” på grekiska och Demiurgen, som var en sorts gud, skapade således inte världen ur intet utan bringade bara reda i den existerande oredan. Platons dialoger er tvetydige og uden svar. Platons dialogform bevirker, at vi aldrig rigtig ved, hvem Platon selv mener har ret. Derfor giver hans dialoger ingen opskrifter eller svar. Den flertydighed har måske været med til at bevare betydningen af hans skrifter gennem 2500 år,. Slik Platon langt på vei var Sokrates’ elev, fikk Aristoteles sin filosofiske opplæring hos Platon. Det er derfor naturlig å lete etter både likheter og forskjeller mellom de to tenkerne. Når vi leser tekstene til Aristoteles, møtes vi av helt annen stil enn Platons litterære og lekne dialoger. Riktignok skrev også Aristoteles dialoger, men de. Platon 424-328 f.Kr. regnes i kraft av sin store påvirkning som den vestlige filosofiens grunnlegger sammen med Sokrates som var hans lærer og inspirasjon. Det er fra Platons tekster vi vet det meste av det vi mener å vite om Sokrates, for i motsetning til Sokrates skrev Platon.

Platon introduserer en ny type gud i sin Timaios, en skapende gud som skiller seg fra de samtidige, homeriske gudene blant annet ved at denne er god og fri fra sjalusi. I Lovene presenteres det et gudsbevis som baserer seg på bevegelse og sjel. En av Platons mest kjente dialoger er Staten. Den handler blant annet om at samfunnet bør styres av filosofene, som Platon mener er de som har mest innsikt og kunnskap. Grunnlaget for et godt samfunn er at det bygger på rett forståelse av virkeligheten. I Staten fortelles den berømte hulelignelsen.

Avulsjon Fraktur Ankelbehandling
Nyt Hjelp Av Svindel
Mickey's Christmas Party 2018
Mikke Mus Gullfisk Crackers Husker
Gaiam Tilbake Strekk Og Slapp Av
Attitude Baby Natural Baby Wipes
Gentoo Apache Php
Juridisk Og Generell Sikkerhet
Samford Law School
Definer Prosessen Med Vannsyklus
Smerter I Haleben Som Utstråler Bena
Philips Nr. 1 Skrutrekker
Hvorfor Føler Jeg Meg Alltid Lei Og Uten Energi
Legacies Sesong 1 Episode 2 Gratis Online
Asus Formula V
Rengjøringstjeneste For Sneakers I Nærheten Av Meg
Beste Vannflaske For 1 År Gammel
Pioneer Woman Potluck Ham
Firkantet Rot På 15000
Hva Var Tallene For Megamillionene Som Tegnet
Maroon Tank Top Mens
Svart X_plr Adidas
Magesår Uten H Pylori
158 Cm Høyde I Føttene
Fjernundervisning Phd-programmer
Små Unger Flagg
3 Prong Skrutrekker
Bonzy Lift Recliner Classic Power Lift Stol
Dnd Character Sheet Roll20
Bollywood Hit Movies List 2018
Sunne Burger King Frokostalternativer
Fitbit Steps To Miles
Kinesisk Svinekjøtt
Valentines Day Cards For Veterans
Phillips A19 Pære
2002 Mercedes Clk320 Cabriolet Til Salgs
Teknologi Gaver Til Mannen
Paperboy Commodore 64
5 Minutters Skolekunst
Disney Cruise Pandora Charm 2018
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19