Sitere En Bok Apa » payaenable.com
Qt Mingw Last Ned | Mario Badescu Brightening Mask | Twins Pitcher Today | Apriori Implementering I Python | Closetmaid 16 Hylle | Aashiqui 2 Del | Kaiser Kolon Kreft Screening | Lancome Miracle Blossom 100ml

Kunsten å sitere og henvise riktig.

Mindre enn 40 ord Skal skrives som del av den løpende tekst i doble anførselstegn, med referansen i parentes: "Når vi siterer en tekst og ikke bare refererer, må vi i henhold til APA-systemet alltid angi hvilken side sitatet står på" Erikson, 2010, s. 76. En referanseliste er det samme som en litteraturliste. Det er en liste over alle kilder du har referert til i oppgaven din. I APA-stilen, Harvard-stilen og Chicago-stilen skriver du referanselisten alfabetisk etter etternavn, og deretter synkende etter årstall.

Kunsten å sitere og henvise riktig. I akademisk skriving er det vanlig både å skrive ut av eget hode, og hente informasjon fra andre kilder. Når du bruker andre kilder er det alltid svært viktig å synliggjøre disse. Årsakene er flere. EndNote - Manuell registrering Høgskolen i Oslo og Akershus EndNote - Hvilke felt skal jeg fylle ut? APA 6th-stil 1. BOK Formatert sitering Word. Referanse til bok: To tredjedeler av Pompeii er nå utgravd Berry, 2007, s. 41. Parafrase. En parafrase er en fri gjengivelse en gjengivelse med egne ord av noe en annen har skrevet eller sagt. En parafrase skal ikke ha anførselstegn og bør ikke være lengre enn to-tre setninger. Referanse skal gis. Sitat. Om du skal sitere en kilde fra et intervju eller feltarbeid gjelder samme prinsipp, med eget avsnitt med innrykk for lange sitater og hermetegn i løpende tekst for korte sitater. 2. Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72. APA-guiden behandler kildehenvising til elektroniske kilder kun kort. Vi har derfor valgt å holde dette utenfor det som omhandler APA-guidens rettningslinjer. Løpende tekst I teksten skal du sitere elektroniske kilder ved å oppgi navnet på nettstedet, dato for nedlastningen og eventuelt navnet til personen som har uttalt sitatet du bruker.

• Har en forfatter skrevet flere arbeider, skal de ordnes etter publikasjonsår. • Har en forfatter skrevet flere arbeider i samme år brukes a, b, c, etter årstallet for å skille arbeidene. • Ved referanser som skrives over flere linjer skal alle linjene ha innrykk unntatt den første. Sekundærkilde: Å vise til bøker som er omtalt i en annen bok. En hovedregel er at du alltid skal gå til den kilden det henvises til primærkilden, men dersom du ikke får tak i primærkilden, må du vise i teksten at du bruker sekundærkilde. I litteraturlisten fører du opp. Dersom kompendiet er skrevet av en lærer, bruker du formatet for bok og setter inn de opplysningene du har. Lesedato for websider. Tidligere var det vanlig å ta med lesedato for alle nettsider eller nettressurser. APA 6 sier at det bare er nødvendig å ta med lesedato for nettsider som endrer seg over tid. Når en refererer til store trekk hos en forfatter, er det nok at en viser til kapittelet eller boka en har hentet stoff fra. Eksempel på indirekte sitat: I teksten: Dalland hevder i sin bok, at når man anvender en tekst eller uttalelser som har blitt sagt eller skrevet av andre, kalles det et direkte sitat 2012, s. 84.

Leksikonartikler og andre informasjonssider på nettet. Dersom du bruker ei Internett-side der forfatteren ikke er navngitt, fører du opp tittel på sida eller teksten, årstallet for publisering eller siste oppdatering av sida, nettadresse og dato for nedlasting. Setter du en Wikipedia-artikkel på litteraturlista, holder det ikke bare med dato for nedlasting, siden Wikipedia-artikler i. ha avvikende krav i forhold til spesifikasjonene i APA-manualen. Vi anbefaler derfor at du kontakter ditt institutt eller tidsskrift/forlag dersom du skal publisere en artikkel eller bok for å undersøke om det finnes spesielle retningslinjer for kildehenvisning. • Book section for referanser til et kapittel i en bok eller artikler fra en konferanse • Edited book for redigerte verk. som APA og Chicago kan ha egne regler. Hvis du skal sitere en spesiell paragraf i loven bruker du Edit & Manage Citations i Word for å sette inn paragrafen.

20.04.2014 · Hvis jeg oppgave 1 i eksamensbesvarelsen deler inn i flere avsnitt, men bruker kunnskap fra Èn bok. Må jeg da skrive Fugelli, 2009 bak hvert eneste avsnitt? eller holder det å bruke det på slutten av siste avsnitt? Bruker APA stilen med innrykk for hvert avsnitt. Har også begrenset antall ord å. APA 6th - referansestil APA 6th er en mye anvendt stil for litteraturlister. Stilen er i utgangspunktet engelskspråklig, men her finner du veiledning på hvordan du siterer korrekt i norskspråklige oppgaver. Folk vil ofte vite hvordan de skal sitere Wikipedia i andre arbeid. Du bør verifisere det som skrives på Wikipedia med andre uavhengige kilder hvis mulig. En wiki er en uvanlig form for media, og er vanskelig å tilpasse den vanlige formen for kildebruk. Wiki er ikke papir, så du er nødt til å bruke et elektronisk format istedenfor.

Helt til slutt i teksten skal du sette inn en kildeliste der alle opplysninger om forfatter, årstall, tittel, link og ev. dato lastet ned er med. Denne listen skal føres opp alfabetisk etter forfatterens etternavn. Hvis teksten ikke har en kjent forfatter, skal du skrive navn på institusjonen i stedet, for eksempel: Wikipedia. Hvis det er en skriftlig, publisert kilde, skal det komme fram på en standardisert måte hva og hvor denne kilden er om henvisningen er fra en bok, en tidsskriftartikkel, en avis, fra en internettadresse, fra en lapp på en oppslagstavle osv., og i hvilken utgave, i hvilket volum, i. Avklar med din veileder eller faglærer. Når du har valgt en standard, er det viktig at du følger denne konsekvent. Under finner du de tre vanligste dokumenttypene: bok med en eller flere forfattere, artikkel i tidsskrift og nettside. En bok med en forfatter kan for eksempel føres opp etter følgende mal APA 6th. APA bok, kapittel i bok. Eksempel knytte til bøker. Bok med éin forfattar. I TEKSTEN: Dette viser at bøndene på Nordvestlandet hadde kontakt med det politiske og kulturelle livet i Nord- og Vest-Europa Fet, 2003, s. 101. Dersom forfattarnamnet står i teksten, tek vi det ikkje med i parentesen.

Dette er ikke en offisiell retningslinje for Wikipedia, men et forslag. Se Wikipedia:Bruk av kilder2 for et annet forslag. Bruk av kilder er en anbefaling om hvordan kilder bør brukes på Wikipedia. Det er ikke en retningslinje, da det ikke har vært mulig å oppnå enighet om hvordan og hvorfor kilder brukes. En del av disse eventyrene var så grove i. Hvis du mangler forfatter eller det er flere enn tre, da skriver du opp tittelen på teksten eller boka istedenfor. Når du referer skal det komme tydelig frem at det ikke er du som mener, hevder, argumenterer, sier, påstår, peker på eller liknende men forfatteren du viser til.

Mange lover har en korttittel i tillegg til den lange. En korttittel er offisiell bare hvis den står i parentes etter navnet på loven i Lovdata og Norges lover: lov om utlendingers adgang til riket og deres opphold her utlendingsloven Andre lover har gjennom praksis fått mer eller mindre innarbeidede korttitler. Stortingsforhandlinger er en samling trykte dokumenter og faller verken i kategorien bok eller arkivmateriale. De kommer i en mellomstilling. Det har konsekvenser for hvordan man refererer til Stortingsforhandlinger. Det er behov for en anbefalt standard for hvordan forskere og andre bør referere til Stortingsforhandlinger i egne publikasjoner. Studenter ser ikke alltid viktigheten av å oppgi alle kilder et skriftlig arbeid bygger på. Alle kildene man bruker i et skriftlig arbeid må oppgis, skal man bli oppfattet som en seriøs faglitterær forfatter. 1 Dette er like viktig både når man skriver en semesteroppgave og når man arbeider med en. I en bok med redaktør Red./Ed. har kapitlene ulike forfattere og du skal henvise til kapitlet du har lest. Om du har lest flere kapittel i samme bok skal hvert kapittel ha hver sin referanse. Har du brukt en bok med forfattere har alle kapitlene samme forfatter og du henviser da til hele boka. Jeg har akkurat begynt på en hjemmeeksamen er er i tvil om hvordan jeg burde oppgi kilder? Jeg har søkt rundt litt og ser at det er mange forskjellige måter å gjøre det på. Er det noen som kan gi meg en standard eller mal for kilder?

Bibelen er den kristne kirkes hellige skrift. Den bibelske skriftsamling regnes som kanonisk, det vil si at den er anerkjent av kirken som regel og rettesnor for lære og liv. Ifølge kristen tradisjon er ikke Bibelen i seg selv å anse som guddommelig eller himmelsk, men vitner om og viser til Guds åpenbaring. Den lutherske lære hevdet at Bibelen som inspirasjon fra Den hellige ånd er. Hvis du er usikker på om noe er opphavsrettslig beskyttet, antar det er og sitere det. Du kan legge til en fotnote til lysbildet som inneholder informasjonen som krever et sitat, eller du kan sette informasjonen inn talernotatene delen av lysbildet slik den er skrevet som en del av lysbildet utdelinger. Instruksjoner Fotnote på Slide en. Velg hvilke materialtype du ønsker å se eksempel fra. Eksempelet viser hvordan du skriver referansen i teksten og i referanselisten, og også hvilke referansetype du bør velge ved bruk av EndNote.

Kerbal Space Program Kerbal
F1 Starttid Gmt
Ett Domenenavn Flere IP-adresser
Freddie Mercury With Guitar
Tess Gerritsen Leseorden
Cat Faced Spider Giftig
Kingdoms And Castles Igg Games
Got It Book
Behandling Mot Revmatoid Artritt I Fingrene
Delta Sigma Theta Jewels
Manifest Sesong 1 Episode 4 Watch
Sennep Kaster Og Tepper
Pusten Lukter Døden
Treningssenter Med Sykkelskurser I Nærheten Av Meg
Graco Dreamglider Walmart
Best Worst Dressed Golden Globes 2019
Samsung S9 Vs Oneplus 6
Spiller Nå På Freeform
Tunge Byggefirmaer Nær Meg
Barnas Diamantringer
Barclays Profesjonelt Karriereutviklingslån
Søk På Oss Posttjeneste
Pashmina Wrap Nordstrøm
Eksempel Takk E-post Til Hr Etter Intervju
Broil Strip Steak In Oven
Dual Reclining Loveseat Cover
Stor Tarmbevegelse Forårsaker Blødning
Typer Av Strøk Hann
2007 Polaris Sportsman 450 Batteri
Rav4 Charcoal Canister
Plaid Puffer Jakke Herre
Gilead Sciences Biotech
Burning Poop And Magensmerter
Rask Easy Stew
Craft Storage Ideas
2008 Sec Championship Basketball
19 Bbs Felger
Hematoma Etter Kirurgi I Navlen Brokk
Moroccan Oil Keratin Shampoo
Påfugl Fjærvegg Klistremerker
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19