Som Er Eldste Språk Tamilsk Eller Sanskrit » payaenable.com
Qt Mingw Last Ned | Mario Badescu Brightening Mask | Twins Pitcher Today | Apriori Implementering I Python | Closetmaid 16 Hylle | Aashiqui 2 Del | Kaiser Kolon Kreft Screening | Lancome Miracle Blossom 100ml | Miso Baked Cod

Blant indiske språk har tamil den eldste ikke-sanskritiserte indiske litteraturen. Tamilsk dagligtale kan, i større eller mindre grad,. Flere andre sørindiske språk som for eksempel malayalam er nært beslektet med tamil og har ifølge språkforskere utviklet seg fra tamil i perioden fra 800-tallet til 1300-tallet. Sanskrit er idag navnet på et spesifikt språk innenfor den indoariske språkgruppen. Opprinnelig var det et sosiolingvistisk begrep og navnet på en dannet, kultivert og lærd tale. Det var en markør for sosial klasse.Det var en tale som stod i kontrast til dagligtalen blant folk flest, den såkalte prākrit som betyr «naturlig», «ordinær», eller «ikke kunstig», av roten prākṛta

Siden spørsmålet fra trådstarter rett og slett dreier seg om hvilket som er verdens eldste skriftspråk, ikke om det er enkelt å forstå i dag eller ikke, er svaret forholdsvis enkelt: Sumerisk. Det er alminnelig kjent, skulle jeg tro. Pennsylvania State University er ganske velrennomerte på dette feltet, her er en link. Sanskrit er et gammelt indisk språk som i sin nåværende utgave har rundt 4000 år på baken. Det holdes ved like som religiøst språk og snakkes fortsatt av rundt 6000 personer. Sanskrit er ikke det eneste, svært gamle religiøse språket som ennå er i bruk. Det gjelder blant annet også koptisk som stammer fra Egypt og er 2000 år gammelt. Sanskrit endonym संस्कृतम् saṃskṛtam er eit gammalt språk som høyrer til den indoariske greina av den indoeuropeiske språkfamilien.Det blir brukt i dag i religiøs samanheng, mest i bøner, men ein har òg skrive religiøse og filosofiske tekstar og store litterære verk på språket.

Tamilsk eller tamil er språket til folkegruppa tamilene, med kjerneområde i delstaten Tamil Nadu i India og det nordøstlige Sri Lanka.Det er også mange tamiltalende migranter ellers i verden. I Norge er de aller fleste av de omkring 13 000 innbyggerne med srilankisk bakgrunn tamiler. 31.10.2019 · Sanskrit, språk som i videste forstand omfatter både det eldste stadium av indoariske språk, vedisk, og en senere dialekt som grammatikeren Panini la til grunn for sin språkbeskrivelse. Denne dialekten, som ofte kalles klassisk sanskrit, fungerer fremdeles som kulturspråk i India og deler av det sørøstlige Asia. I den indiske grunnloven har sanskrit plass blant litteraturspråkene. 30.08.2019 · Tamil er et dravidisk språk. Det er offisielt språk i delstaten Tamil Nadu i India, og blir talt av over 70 millioner mennesker 2005 i India, Sri Lanka og Malaysia, og av mindre grupper i andre deler av det sørøstlige Asia samt Afrika og Vestindia Karibia. Språkets historie kan følges tilbake til begynnelsen av vår tidsregning, muligens enda lengre. Hva er sanskrit? Sanskrit er en av de eldste kjente indiske språk, med eksempler på Vedic Sanskrit dateres tilbake til ca 1500 f.Kr., og muligens enda tidligere epoker som er vanskelig å fastslå fordi språket ble talt og sunget lenge før den ble skrevet. Indiske språ. Tamilar tamil தமிழர் er ei folkegruppe frå delstaten Tamil Nadu sør i India og det nordaustlege Sri Lanka.Dei snakkar det dravidiske språket tamil, som har ein to tusen år lang nedskriven historie. Fleire tamilske rike har stått for utviklinga av fleire tamilske kunstformer og mektig arkitektur, og har spreidd tamilsk kultur til Søraust-Asia og Indonesia.

Språket er omtrent like gammelt som sanskrit, ca 2500 år gammelt her er jeg litt usikker. Ut fra arkeologiske funn regnes ofte kinesisk blant verdens eldste språk. Det er funnet flere krukker med med kinesiske tegn som kan dateres til år 5000 - 4000 f.kr. Det er uansett verdt å merke seg at det finnes mange urspråk som mangler.

Super Silkemyk Leppelakk
Hvordan Male Fliser På Kjøkkenet
English World 6 Grammar Practice Book
Herre Jul Romper
Beste Strafferettsadvokater
Golmaal Movie 2006
Gratis Gps Phone Tracker-app
Ufullstendig Metamorfose Definisjon
Penelope Gollop Mortimer
Macys Toddler Holiday Kjoler
Regninger For Transport- Og Infrastrukturutvalg
Håndverker Gt 20 HK Kohler
Mid Cap Biotech
Sears Elektrisk Vaskemaskin
Kinesisk Nyttår 2019-melding For Virksomheten
Mapo Tofu Krydderpakke
Pølse Og Tortellini Suppe Sakte Komfyr
Private Label Companies
Oppdatert Tradisjonelt Kjøkken
Westlife Love Of My Life
Fire And Blood Amazon
Ansible Aws Ec2
Nike Tiempo Legend Kids
Mini Suv 4x4
Hovr Slk White
Short Story Publishing Companies
Orbit Baby G3
America's Best Wings Hechinger Mall
East Valley Helsesenter
Jain Baby Boy-navn Som Begynner Med D
Gem Stone King Smykker
Goblin Håndholdt Støvsuger
Nfl Weekly Odds 2018
Amc Brukte Biler
Tannen Min Ble Fylt, Og Nå Gjør Det Vondt
Skinkeegg Og Ost Våkne Inn
The Rockettes Christmas Spectacular Tour
Ordspråk 3 Kjv Bible Gateway
Sterling Cross Halskjede For Herrer
L & T Finance Share Code
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19